Den Haag Wijnspots: Wijnbar Pierre is terug!

Aan de mooie Denneweg in Den Haag heeft wijnbar Pierre zijn rentree gemaakt; daar worden wij nou blij van!
Foto: Den Haag Wijnspots by Ghislaine – Wine bar and wine shop Pierre
Leuk cadeau voor de feestdagen

Een sprankeling in mijn ogen kwam terug toen ik het nieuws hoorde. Met veel plezier heb ik aardig wat mooie wijnen in deze prachtige en ontspannen locatie mogen ontdekken. Deze wijnbar en wijnshop heeft een exclusief en charmant karakter dat Den Haag (eigenlijk Nederland) wel meer kan gebruiken. Toch werd het erg spannend toen de deuren ineens lange tijd dicht bleven om een vergunningenkwestie bij de gemeente. Eigenaar Joost de Bruijn heeft het heft in handen genomen om aan alle eisen te voldoen en ervoor gezorgd dat er een mobiel terras voor de deur kwam waar nu ook gebruik van gemaakt kan worden. Na hard werken heeft Joost de Bruijn samen met Christian van der Werf (bedrijfsleider), Silvia Meletti (sommelier) en Tadeu Pestana Ferreira (kok) de deuren sinds 17 november 2017 weer geopend. En de zaak staat er nóg beter bij alsof ze nooit zijn weggeweest. De mooie versieringen aan de ramen nodigen uit tot een genietmoment voor jezelf om even alle drukte van de stad van je af te schudden…

Waan je even in Frankrijk

Bij Pierre is het duidelijk waar het allemaal om draait: genieten van mooie wijnen, bijpassend eten (vergelijkend tot sterrenniveau) en even helemaal tot rust komen in een sfeervolle ambiance. Ik zou me zo kunnen inbeelden dat ik in een wijnbar in Parijs beland ben. Het interieur straalt luxe uit en dat mag je jezelf best eens geven. Onbetaalbaar? Dat absoluut niet. De prijzen voor een goed glas wijn beginnen al vanaf 6 euro en hoger, maar daarvoor kan je zeker een exclusieve wijn verwachten waar je lang van kunt genieten. De goede service, mooie omgeving, uitgebreide wijnkaart en unieke sfeer is toch ook een hoop waard. Omdat Pierre hun uitstraling hoog in het vaandel heeft staan, worden er voor iedereen huisregels gehanteerd (lees: geen overlast of sportsware).

Interessant voor wijnverzamelaars

Ik heb een kijkje mogen nemen in de unieke wijnkelder van Pierre, waar het ook mogelijk is om lockers te huren voor de échte wijnverzamelaars onder ons. Laat de parels uit jouw wijncollectie opslaan in een persoonlijke locker en kies een mooi moment met een besloten gezelschap om ze in de wijnkelder of een privégedeelte in het restaurant met elkaar te openen. De sommelier en topchef maken er complete en bijzondere beleving van!

Voor meer informatie of contact, kijk hier op de website van Pierre.

Ik zeg “Chapeau!” voor de terugkomst van Pierre. Wijn-liefhebbend Den Haag heeft jullie gemist.

Goed gedaan jongens en tot snel!

Ghislaine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *