Over Wine Therapy

Wine Therapy, wat houdt dat precies in?

Wine Therapy staat voor genieten van wijn met een grote G. Waar, hoe en met wie? Dat bepaal jij. Denk aan een wijnproeverij, een workshop of extra aandacht voor de wijn op jouw evenement. Wine Therapy past zich aan iedere gelegenheid aan. Ons doel is om wijnproeven voor iedereen plezierig en toegankelijker te maken; ongeacht wat jouw kennisniveau is.

Wine Therapy slaat de brug tussen wijnmaker en consument. Waarom? Achter iedere slok wijn gaat vaak een groot verhaal schuil. Het is niet alleen heel interessant om die achtergrondkennis te hebben, maar ook behoorlijk nuttig om te weten! Met meer kennis over de wijn kan je bijvoorbeeld al heel anders gaan proeven. Bovendien kan je veel beter onderzoeken waar je wel of niet van houdt en afstemmen waarin jij of jouw gasten zin hebben.  Er is een ontzettend grote verscheidenheid aan wijnen te krijgen vandaag de dag, met iedere wijn een eigen typisch karakter. Zo kun je met een wijnproeverij meer te weten komen over bijvoorbeeld:

  1. De verstrekkende geschiedenis van wijn
  2. Achtergrond en herkomst van de wijn of druif
  3. Het productieproces
  4. De wijnmaker zelf
  5. Het wijnland en de -regio
  6. Nieuwe wereld en oude wereld
  7. Wijn- en spijscombinaties
  8. Jouw eigen smaakbeleving

Los van bovenstaande thema’s, gaat het uiteraard ook om het juiste advies en tips rondom wijn proeven. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Laat je dan verassen. Wine Therapy heeft leuke concepten klaar liggen. We hebben ruime ervaring om zowel beginnende als gevorderde wijnproevers advies, workshops of wijnproeverijen te geven.

Geef jezelf, partners, huisgenoten, vrienden, familie of collega’s een originele ervaring met Wine Therapy en leer daarmee je eigen smaak en de wereld van wijn beter kennen. Doe je dat regelmatig én doe je dat goed, dan hebben wij een nieuw begrip daarvoor uitgevonden: wijntherapie.