Hoe het allemaal begon

Mijn liefde voor alles dat met wijn te maken heeft, is al ontstaan vóór ik het mij kan heugen (er is officieel bewijsmateriaal van mij als peuter in een doos tussen de flessen wijn en stokbrood. Voor vragen, verwijs ik door naar mijn lieftallige ouders). Maar goed, die passie is eigenlijk pas écht uit de kluiten gaan groeien na een spontaan avontuur in de Bourgogne. Inderdaad, heel cliché. Ik zou zeggen: ga er zelf maar eens rond toeren en ik garandeer je jouw toekomstige liefde van je leven op papier. Ik bedoel, in een glas. Ik hield er een auto volgestouwd tot aan het dak met alle wijnen en lokale delicatessen van Dijon tot Lyon op na. Ben je dol op wijn en het bourgondische (de naam zegt het niet voor niets..) leven? Pak dan nu je auto, fiets of paard en race erop af.

Wijntherapie, hoe kom je daarbij?

Ik zal hem even toelichten: van origine ben ik fysio- en handtherapeute. Mijn kennis en kunde over het menselijk lichaam heeft simpelweg door de jaren heen plaats gemaakt voor mijn passie voor wijn. Daarnaast ben ik natuurlijk het levende bewijs dat wijn ons lichaam en geest erg ten goede doet. En dat kan ik nu vrijuit roepen, omdat de wetenschap uitgebreid onderzoek hiernaar heeft gedaan (lees hier). Op een dag viel alles op zijn plek: ik ga wijntherapie geven.

Jarenlang ervaring met wijn

Ik kan met recht zeggen dat ik bijna de helft van mijn leven een hoop ervaring (lees: flessen) heb opgedaan over wijn. Ik heb vanaf mijn 16e (nee, dat mocht vroeger ook niet. Dus niet doorvertellen) jarenlang in de horeca gewerkt. Op latere leeftijd ben ik naast mijn “volwassen” werk uit passie wijnproeverijen gaan opzetten. En dan kan zo’n hobby ineens uit de hand gaan lopen.. Na veel aandringen van mensen die aan mijn wijnproeverijen deelnamen, heb ik besloten om van die passie mijn werk te maken. Wie droomt daar niet van? Vol enthousiasme heb ik alle wijnboeken versleten en ben ik de SDEN-3 cursus bij Het Wijninstituut gaan volgen om gecertificeerd wijnkenner te worden. Alleen omdat ik het mega-boeiend vind en nooit uitgeleerd raak. Niet omdat ik een wedstrijdje “wie is de grootste wijnsnob” wil spelen, dat doen er al genoeg. Wijn proeven is voor mij één groot plezier en dat werkt heel aanstekelijk. Daarom wil ik mijn enthousiasme graag delen en iedereen (wijnkenner of niet) op heel toegankelijke manier meenemen in de wijde wereld van wijn, want er is zó ongelooflijk veel te ontdekken!

Welkom op mijn site en blog over alles dat ook maar íets met wijn (ja, dus ook regelmatig met een hoop eten) te maken heeft. Snuif rond en volg / deel / like mijn Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van alle laatste ontwikkelingen en proeverijen!

Santé,

Ghislaine

34 thoughts on “Hoe het allemaal begon

  1. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

  2. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

  3. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *